loader

Implantologie


Wat is implantologie?

Als een tand of kies verloren is gegaan kan dit worden opgelost met een implantaat. Een implantaat is een soort kunstwortel gemaakt van titanium. Het implantaat is niet zichtbaar. Het word in de kaak geplaatst. Het kan ook worden gebruikt om een prothese vaster te laten zitten. Na een aantal jaar gaat een prothese wat losser zitten en met behulp van implantaten zou je een prothese vast op de kaak kunnen klikken.

De behandeling

Als u geïnteresseerd bent in implantaten kunt u dit overleggen met de tandarts. Er word dan als eerste een foto gemaakt om te kijken hoeveel bot er aanwezig is. En of het mogelijk is om te implanteren. Er word ook een medische anamnese afgenomen om te kijken welke medicijnen er gebruikt worden en hoe de gezondheid van de patiënt is.

Vervolgens word er een afspraak gemaakt om te implanteren. Tijdens deze afspraak word het implantaat geplaatst. Van te voren krijgt u van ons een receptje mee met een antibioticakuur om infecties te voorkomen. Als het implantaat geplaatst is word er nog een controle foto gemaakt om te zien of het implantaat goed zit. Hierna moet het 3 tot 6 maanden ingroeien. Er kan eventueel een noodvoorziening op gemaakt worden.

Als die maanden voorbij zijn komt u terug om afdrukken te nemen. Voor bijvoorbeeld een kroon, brug of voor een prothese. Als deze afdrukken gemaakt zijn duurt het meestal nog 2 weken voordat de kroon, brug of prothese binnen is. Als deze binnen is word het op het implantaat vastgezet. Het is dus een vaste voorziening.

Wij werken samen met het merk Nobel. Dit is een merk met veel verschillende soorten implantaten en heeft voor bijna elke kaak een oplossing.
B


Delen: